duminică, 24 iulie 2011

Scurtă cronică a unei zile deosebite,






În mica noastră comunitate, ziua de 24 iulie 2011 a fost o zi de sărbătoare duhovnicească, prilejuită de participarea la Sfânta Liturghie a coralei "Sfântul Procopie" din Milişăuţi, judeţul Suceava, corală dirijată de bunul meu prieten Pr. Bogdan Lupăştean Barfă. De asemenea, bucuria noastră a fost întregită şi de participarea şi împreună slujirea Pr. Petru Lupăştean Barfă protopopul Rădăuţilor, care a rostit şi un cuvânt de învăţătură credincioşilor parohiei Băiţa. Pe lângă cântările Sfintei Liturghii, Corala "Sfântul Procopie" a susţinut un mic recital de cântări religioase şi au impresionat nu numai prin cântare ci şi prin straiul popular bucovinean, dăruind sărbătorii noastre toate ingredientele unei zile deosebite.
Pentru aleşii noştri oaspeţi, bunii credincioşi ai parohiei noastre au pregătit o agapă frăţească.
Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru această zi şi-L rugăm să ne dăruiască întotdeauna asemenea fericite prilejuiri de a ne spori credinţa şi dragostea creştină.

3 comentarii:

  1. Seamănă cu hărnicie, cât ai timp de semănat,cu sămânţa frumuseţii umplând lumea-n lung şi lat;
    semănând sămânţa dulce pe oricare drum te duci,răsări-vor numai lacrimi şi săruturi la răscruci.
    Seamănă mereu pentru Dumnezeu,căci cu rod ales –vei fi la cules şi-o răsplată Sus –ai de la Iisus…

    RăspundețiȘtergere
  2. „…Icoanele ne dau putere, ne mângâie, ne consolează, prezenţa icoanei este ca prezenţa unui prieten bun! …nu ne lasă în singurătate, ne da prilej de meditaţie, de reculegere, de gând către Dumnezeu, de îmbunătăţire. Icoana este o prezenţa caldă şi vie, un izvor de căldură, de mângâiere, de putere şi de îndemn de credinţă şi de bunătate…”

    RăspundețiȘtergere
  3. Dumnezeu este mereu in mod nevazut cu noi. De ce ne este frica daca Dumnezeu este cu noi ? Diavolul este un vrajmas nevazut care vrea prin toate mijloacele sa puna stapanire pe gandurile si inima noastra pentru a putea lucra raul prin noi. Iubirea lui Dumnezeu ne da puterea de a lupta mereu pentru frumusetea binelui ce ne lumineaza inima si chipul.
    Chiar daca nu intelegem cu mintea noastra limitata si nu-L vedem cu ochii trupului, caci El fiind DUH, nu are forma, Dumnezeu este mereu cu noi in mod nevazut si ne priveste, asteptand sa intram in legatura cu El pentru a primi puterea iubirii si luminii Lui, prin care sa invingem intunericului raului din jurul nostru.

    RăspundețiȘtergere